smart glass norge lampeland hotell og restaurant Ja til handelsboikott av israelske bosetninger i det irske senatet

Overhuset i den irske nasjonalforsamlingen har sagt ja til et lovforslag som forbyr handel med israelske bosetninger. Forslaget skal nå behandles i underhuset.

domus medica auditorium 13 Saken oppdateres.

eu uk relationship Hvis loven trer i kraft, vil den forby salg og import av produkter produsert i israelske bosetninger på den okkuperte Vestbredden. Irland vil i så fall bli det første europeiske landet som innfører et slikt forbud.

hele freilem klingberg Lovforslaget, som ble fremmet av et uavhengig senatsmedlem, gikk gjennom det irske overhuset med 25 mot 20 stemmer. Det fikk støtte fra alle de store irske partiene, med unntak av regjeringspartiet Fine Gael.

frontlykt subaru legacy Behandlingen i det irske underhuset forventes å ta månedsvis. Den irske regjeringen er kraftig imot tiltaket, og mener at EU heller burde svare på de israelske bosetningene i fellesskap.

anginasmerter etter trening Det israelske utenriksdepartementet kritiserer i en uttalelse det irske overhuset kraftig, og kaller lovforslaget et «populistisk, farlig og ekstremistisk antiisraelsk boikottinitiativ».

På forsiden nå